Banden

In de zomer en winter veilig op weg

Tijdens de winterperiode is het verstandig om over te stappen op winterbanden. Wist je dat voor de banden de winter al start bij een temperatuur lager dan 7 graden celsius? Dan verhardt namelijk het rubbermengsel dat gebruikt wordt in zomerbanden met als gevolg dat de grip duidelijk vermindert. Om dit te voorkomen heb je winterbanden nodig. De speciale rubbersamenstelling in winterbanden vergroot namelijk de grip bij lagere temperaturen en het speciale profiel zorgt voor meer grip bij natte en gladde weersomstandigheden.

Heb je nog geen winterbanden?

Onze bandenspecialisten geven je graag een advies op maat als het om winterbanden gaat. Je kunt er op vertrouwen dat je banden en velgen krijgt die voldoen aan onze strenge veiligheidsnormen en wij bieden jou aantrekkelijk geprijsde winterbandensets.

Neem contact met ons op

Meer grip geeft een veilig gevoel op de weg
Winterbanden hebben continue een goede flexibiliteit en grip bij lage temperaturen dankzij de hoge concentratie van natuurlijk rubber. Bovendien zorgen de innovatieve lamellen voor een uitmuntende grip bij remmen en optrekken en grijpt de band zich beter vast op ijzel en in de sneeuw. De sneeuw wordt in de groeven geperst, waardoor de band meer grip krijgt. Daarnaast voorkomt een winterband aquaplanning, indien de minimale profieldiepte van 4 mm wordt gerespecteerd. Banden met een profieldiepte minder dan 4 mm kunnen met het oog op de veiligheid beter niet meer ingezet worden.

Bandenhotel
Het verwisselen van zomerbanden naar winterbanden vinden veel mensen nogal een gedoe. En ook niet iedereen heeft de juiste opslagmogelijkheden. Oostendorp heeft hiervoor de ideale oplossing. Wij demonteren jouw complete zomerbanden (inclusief velgen), monteren jouw complete winterbanden (inclusief velgen) en zorgen voor de opslag van de complete zomerbandenset in ons 'bandenhotel', de hele winter lang. Informeer bij onze servicemedewerkers naar het speciale actietarief.