Tips voor een zorgeloze autovakantie

Zorgeloos op weg, ook tijdens uw autovakantie

De vakantie is weer losgebarsten, dé tijd om weer even bij te tanken. Misschien gaat u, net als vele anderen, met de auto op vakantie.  Op weg naar een mooie plek in Nederland of uw favoriete camping in het buitenland. Om optimaal te genieten van uw autovakantie, is het belangrijk om ook van de lange autorit een feestje te maken. We geven u daarom diverse tips voor een zorgeloze autovakantie om de (lange) rit zo comfortabel mogelijk te maken.

5 tips om u voor te bereiden op een lange autorit

  • Check voor vertrek de bandenspanning en vloeistoffen van uw auto, of kom langs bij ons in de werkplaats voor een speciale zomercheck. Onze specialisten helpen u graag!
  • Waar u ook heen gaat, in ieder land gelden weer andere regels. Dit geldt ook voor de verplichte items, zoals een EHBO-koffer, gevarendriehoek en veiligheidshesjes die u verplicht bij u dient te hebben. Check daarom voor vertrek hoe dit zit op uw vakantiebestemming.
  • Ga goed verzekerd op weg, het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat uw huidige verzekering ook dekkend is op uw vakantiebestemming. Dit checkt u eenvoudig op de groene kaart van de auto. Neem deze ook vooral mee op vakantie, deze dient als bewijs dat de auto verzekerd is.
  • Heeft u een navigatiesysteem aan boord? Zorg er dan voor dat deze up-to-date is! Of neem een actuele wegenkaart mee.
  • Waar u normaal gesproken de reservesleutels van uw auto gewoon thuis laat, is het nu aan te raden om deze wel mee te nemen. Bewaar de reservesleutels apart en buiten de auto.

3 tips voor een ontspannen autorit naar uw favoriete vakantiebestemming

  • Neem elke twee uur vijftien minuten rust en wissel tijdens het rijden af met reisgenoten.
  • Vertrekt u 's nachts of vroeg in de ochtend? Wees extra alert bij zonsopgang. De meeste ongevallen bij nachtrijders ontstaan in de vroege uren omdat de ogen extra vermoeid worden.
  • Zorg ervoor dat u qua eten en drinken ruim inpakt. Vermijd zware maaltijden, dit leidt tot slaperigheid. Vochttekort kan ook dit effect hebben, dus drink voldoende.

Wij wensen u een prettige vakantie!

Bekijk onze zomeracties

Plan direct uw zomercheck